Avsnitt 1. Nu kör vi.

 
 
 

USA-bils podden är en hyllning till alla er som älskar amerikanska bilar. Från ett ytterst personligt perspektiv så får ni följa med in i huvudet på Kristoffer Sundlin och Peter Camarstrand - grundarna av klädmärket DePalma med svart bälte i onödig information om allt med V8. I detta första splittrade avsnitt försöker vi hitta någon form av röd tråd samtidigt som vi berättar om hur vi startade DePalma, skickade ner ett träd i baksätet på en raggarbil och rökfyllde ett garage på Hagagatan. Häng med.

 

AVSNITT 2. DECKARE & SWINGERS.

 
 
 

I detta andra avsnitt sitter vi i nyinköpta fåtöljer och pratar om varför Corvette-ägare är swingers och Muskelbils-ägare är trummisar samt hur 70- och 80-tals deckare som Starsky & Hutch, Kojak, Simon & Simon, Magnum och Spanarna på Hill Street gjorde Krick till en DÖP (Deckar-Överintresserad-Person). Vidare så får Ponkan en fin present i form av en check på 1.2 miljoner att handla bil för. Häng med.

 

Avsnitt 3. The Big Five-ish.

 
 
 

Glad påsk! I detta tredje avsnitt avverkar vi det klassiska ämnet "The Big Five-ish", dvs vilka bilar man måste ha i garaget för att få sinnesro. Krick har så klart svårt att hålla ner antalet bilar då en brandbil måste finnas med som en daily driver och Ponkan verkar tro att ämnet bara handlar om amerikanska motorer då han fuskar in engelska, tyska och italienska bilar i garaget. Detta ger honom dock ett rött kort. Det blir ett luddigt avsnitt som vanligt.

 

AVSNITT 4. SKODA-DÖDAREN.

 
 
 

I detta fjärde avsnitt får vi följa med hem till Gene Winfield uppe i Mojave öknen där vi satt i en döds-soffa och kollade på tavlor. Vidare berättar Krick om helvetes-helgen med en nysåld Dodge Ram 2500. Ponkan lyfter ämnet - vilka moderna bilar som kommer bli klassiker om 30 år och vi avhandlar även ämnet oseriösa bilförsäljare. Det blev ännu ett fullmatat avsnitt - möjligen babblade Krick lite för mycket. Den goda nyheten är att mikrofonerna nu fungerar klanderfritt. Idag får ni höra våra verkliga röster! Häng med!

 

Avsnitt 5. Det stora ljud-avsnittet.

 
 
 

5:e avsnittet är här! Vi kallar det "Det stora ljud-avsnittet". Ponkan inleder, likt en intellektuell historiker och pratar om 100 år av amerikansk bildesign. Självklart glider samtalet iväg på obegripliga sidospår och sinnes-slöa analyser. Krick fortsätter och pratar om kärleken till ljud man bara finner i amerikanska bilar eller städer och fiskar efter åtalsimmunitet när han kör med påslagna sirener i Stockholm. Hela avsnittet ackompanjeras av specialeffekter som troligtvis kommer inbringa en oscars-nominering. Kanske det bästa avsnittet hittills. Som gjort för att blunda och njuta. Häng med!

 

Avsnitt 6. Austin, we have a problem.

 
 
 

Då var vi på plats i ett 30-gradigt Austin, Texas och spelar in det luddiga 6:e avsnittet med fönsterna på vid gavel. Vi pratar om vilka piloter du skall undvika när du reser och varför amerikaner klär sig som barn och hur det i sin tur påverkar utseendet på de bilar de kör. Här snurrar vi till det ordentligt. Ponkan fortsätter med en djupdykning i långtradar-chaffis-mentalitet och förutspår arbetslöshet för 9 miljoner amerikaner. Slutligen glädjande nyheter för alla med bristande moral och för dem med en liberal syn på lagar och regler - Krick väljer ut 5 stycken 60-talsbilar från Blocket som skall förvandlas till skatte- och besiktningsbefriade daily drivers - dock med moderna drivlinor och chassin. Inte helt lagligt. Fy skäms.

 

Avsnitt 7. The Ass Probe.

 
 
 

Hoppla, då var det redan dags för avsnitt 7! Vi är fortfarande på plats i Austin, Texas och filmar. Värmen gör Ponkan filosofisk när han svävar iväg i ämnet vilken typ av människa som kör vilken typ av USA-bil. Men kan det verkligen stämma att alla Mustang-ägare har ett halvkropps-solarium i källaren? Krick fortsätter med historien om när han majestätiskt anlände till nyårsfesten och ensam åsamkade en parkeringsplats-förödelse och när han, några år tidigare, blåste om en polis i 160 km/h och fick äta glass som straff. Spänn fast säkerhetsbältet. Nu kör vi.

 

Avsnitt 8. Sälj liket.

 
 
 

Avsnit 8 är här! Tillbaka i podd-grottan - nu fylld med Coronet-delar. Ihopträngda sitter vi i mörkret och går tillsammans igenom Kricks bilförsäljningsskola. Vi bjuder på hemliga knep och fula trix som kommer göra er lyssnare till fullfjädrade bil-baroner med uppknäppt silkesskjorta och guldkedja runt halsen. Det blir sex handfasta tips som tillsammans ökar priset på din bil med minst 30.000 kr. Lyssna, ta in och ring och tacka oss. Vidare så tittar vi på varför det bara är USA som kan döpa sina bilmodeller till något fränt och varför Volvo XC90 inte heter Volvo Räkan? Det blir ännu ett icke minnesvärt avsnitt. Häng med!

 

Avsnitt 9. fiero och tangabyxor.

 
 
 

Då är det efterlängtade 9:e avsnittet här! Vi inleder med att lyssna på Ponkans raljerande kring bilar som ägarna tror signalerar en sak men som i själva verket skickar helt andra signaler. Bodybuilders med våldstendenser som även kör Pontiac Fiero bör avstå från att lyssna. Vidare presenterar Krick listan på oumbärliga tillval och funktioner som inte längre finns i våra bilar - som vi vill ha tillbaka genast! Alla som saknar ljus-knappen på golvet räcker upp en hand. Slutligen beskriver Krick hur han lyckade krympa en -79 Caprice drygt 5 cm runt om, endast med hjälp av två stenväggar. Det blev en kul avsnitt. Häng med!

 

Avsnitt 10. Döda djur och Glamping.

 
 
 

Då var det dags för det episka 10:e avsnittet. Lite av ett jubileum! Idag pratar vi om bilreklam - både bra och dålig och så bjuder vi på några fina exempel när jänkarna förnedrar andra bilmärken. Vidare berättar Krick om när han skulle skjutsa hem två djurrättsaktivister och råkade köra ihjäl en kanin och en fågel inom loppet av 10 minuter. Sedan blir det en avhandling om bra och dåliga campingbilar. Slutligen levererar Ponkan trixet som gör att du aldrig kommer somna bakom ratten igen! Luddigt? Ja. Fullständigt.

 

AVSNITT 11. Julafton i LA.

 
 
 

Avsnitt 11 är här! Det längsta avsnittet hittills! Den här gången bjuder vi er på lite extra av vår dyrbara tid. Vi pratar om drömgaraget och vad du behöver för att få till ditt trånga, eländiga, kallgarage utanför radhuset, så det plötsligt upplevs som Jay Lenos garage. Efter detta upplysningsreportage berättar vi om vår första resa till LA och alla nördar vi besökte från norr till söder och hur vi firade julafton genom att köra i cirklar kring ett gäng amerikanska ungdomar. Sedan får ni följa med när vi köpte en monster-pickis 50 meter från Mexico och på köpet fick en avgrund av problem. Häng med!

 

AVSNITT 12. den optimala hämnden.

 
 
 

Nu har vi avverkat ett dussin avsnitt! I nummer 12 går vi igenom alla nyttofordon Krick älskar. Det blir så klart det självklara som polisbilar och brandbilar men även en oväntad kärlek till skolbussar, utility trucks och sopbilar. Ponkan tar vid och presenterar en luddig lista på vad man ska tänka på när man köper sin första jänkare och hur du undviker mekanikerna som ersatt hammaren med en träsko. Sedan får ni följa med in i vårt mörker när vi berättar om den optimala hämnden där vi förstörde ett helt år för en tandläkare som var otrevlig på parkeringen. Och återigen kommer Ponkan in på "ligga-spåret". Det blev ett fartfyllt avsnitt. Häng med!

 

AVSNITT 13. OTURSPODDEN.

 
 
 

Nummer 13. Oturspodden. En hel timme briljant material råkade åka i papperskorgen. Kricks fel. Ingen tvekan. Men energi-knippen som vi är så satte vi genast igång och spelade in en ny - ännu bättre! I detta avsnitt får ni följa med oss live när vi åker upp till Tierp Arena och kollar EM i Dragracing. Det blir en promenad på finbilsparkeringen där vi anstränger oss för att bara säga snälla saker om bilarna på plats. Vi lyckas i början men sen går det åt skogen. Vi har däremot kommit på hur man ska utveckla framtidens bilträff - så är du datanörd så får du här en gratis affärsidé. Sedan blir det depå-snack och vi blir vittnen till hur en stressad crewchief på fyrhjuling nästan får huvudet avslitet. Det blir ett minnesvärt avsnitt. Och sedan började det regna. Häng med.

 

Avsnitt 14. VANTastic!

 
 
 

Nummer 14 blev ett Van-tastiskt avsnitt! Allt började i förrgår, med ett impulsköp av en 1988 Van Starcraft i mint condition. På väg hem började både Kricks och Ponkans hjärtan åter brinna för denna magiska biltyp. Vi grävde djupt bland tidiga Van- och Pink Floyd minnen, beskrivningar av SWAT-Zombie-Vanen och Pacific Coast Highway roadtrippen vi ännu inte gjort. Vidare så hyllar Ponkan Sveriges Miami, nämligen Malmö - tack vare dess topless-strand. Krick tar ner honom på jorden när han beskriver en skräcknatt i Malmö då han tvingades ligga sked med ett gäng Polska gästarbetare. Vi avslutar med att presentera bilarna som skulle placera Kicki Danielsson, Carola, Magnus Uggla och Hannah Graaf på topp igen. Här blir det även lite 1:a hands skvaller. Ett spretigt toppenavsnitt helt enkelt. Häng med!

 

Avsnitt 15. DONK låter det när kardan lossnar.

 
 
 

Avsnitt 15 är här. Denna gång blir det en djupdykning i två udda sub-kulturer: Donk och Mini Truckin'. Det blir massor av frågetecken men också en subtil hyllning till dess existensberättigande! Vi glider även in på fälgar och varför man ska betrakta det som bilen skor. För vem vill gå omkring i fotriktiga sandaler när man har en i övrigt bländande outfit? Vidare så bjuder vi på ett reseminne från Venice Beach då vi fotograferade Danny Trejo för en DePalma-kampanj. Skön. Kort. Ful klocka och en del ytterligare skvaller blir det. Spänn upp hängmattan i regnet och häng med.

 

Avsnitt 16. Framtidsspaningen. 

 
 
 

Roadtrip, roadtrip, roadtrip! Här i avsnitt 16 så får ni följa med oss on the road. Inledningsvis gör Krick ett lappkast och proklamerar sin nyfunna kärlek till Malmö. Sedan glider vi in på en framtidsspaning och kläcker en idé som kommer rädda USA-bilshobbyn för all framtid. Sedan hittade vi den optimala shortyn till Ponkan på Craigslist innan Krick glider över på ännu en viktigt bil på Big 5-listan, nämligen en Baja Long Travel Prerunner Ford Ranger som man skall kunna hoppa väldigt långt med. Vi kommer även med ett enkelt, olagligt tips på hur man kan köra den i Sverige. Vi snuddar vid ämnet bumperstickers och varför man har "baby on board" i bakrutan och glider även in på våra oansvariga föräldrar som inte riktigt tänkte trafiksäkert. Vi kör lite för fort. Vi kör fel. Häng med!

 

Avsnitt 17. GM gör allting fel.

 
 
 

Nummer 17. Sista avsnittet innan semestern! Men lugn, vi poddar så klart varje vecka som vanligt. Det blir en historisk tillbakablick på Kutens Bensin och den magiska kvällen då Bill Haleys originalband, The Comets uppträdde. Sedan dog trummisen. Efter detta levererar Krick en tämligen brilljant lösning på Opels usla försäljning. Men lugn igen. Det landar i en oerhört amerikansk lösning. Men förresten, det är för sent eftersom GM just sålde skiten. Vi glider in på våra Buick favoriter och Ponkan sörjer sin 65:a Riviera vars motor hade ett spöke i sig. Sedan blir det ett helt nytt segment! USA-bilsnyheter med Krick & Ponkan. Här bjuder vi på ett par glassiga nyheter från Detroit som ni kommer älska! Vi rundar av med att prata om firmor vi älskar. Denna gång - LeBeeF Kustom Metal Works!

 

Avsnitt 18. The BUcket list.

 
 
 

Första semesteravsnittet! Nummer 18. Vi poddar från bilen när vi möts upp på mellersta Gotland. Vi inleder med en djupdykning i våra respektive Bucket Lists. Krick vill flyga i öknen med sin Prerunner och glampa, medan Ponkan vill köra Nascar. Mitt i denna diskussion kommer vi in på episka film-break när musiken tar över. Det blir Days of Thunder, Top Gun, Rocky och Heat nostalgi! Plötsligt minns Krick hur han ville ta värvning i US Army tack vare en överdrivet patriotisk för-show på ett Nascarlopp uppe på Watkins Glen Raceway. Vi fortsätter med en sladdrig analys om vad som hände med limousinerna. Varför blev det lyxiga VD-transportmedlet plötsligt en möhippetransport? Vi rundar ev med lite prat om amerikanska bussar. Häng med!

 

AVSNITT 19. HELVETES-SEMESTERN.

 
 
 

Det episka nittonde avsnittet är här! Vi sitter på en parkering nära Tofta strand, med det vidriga havet i backspegeln. Det blir lite snack om bilmuseum innan Krick berättar om sin 1:a semestervecka. En riktig skitvecka som inleds med ett krig mot gräsmattan och avslutas med 4 polisanmälningar och besök från Miljöskyddsinspektionen. Efter detta får Ponkan försvara Speedway när "Husägaren" går bananas mot TV:s motorsport-rapportering innan vi kärleks-bombar Bobo Ericzén. Spretigt och luddigt som vanligt. Plötsligt vill Ponkan prata om icke-amerikanska bilar som man ändå upplever som amerikanska och Krick kontrar med ännu ett brilljant bil-projekt - El Challenger. Häng med!

 

Avsnitt 20. Ful-raggarna.

 
 
 

Avsnitt 20 är här! Ponkan inleder med att beskriva hur han nästan dränkte en MC Hammer hippie i gör-det-själv-hallen vilket leder samtalet in på hur usla svenska biltvättar är. Det blir även snack om Stockholm Cruisings olika raggar-typer och framförallt hur de unga "ful-raggarna" med gaddningar i fejset blir fler och fler. Sedan släpper vi en bomb - 10 bilar som, enligt ny statistik, troligtvis varit inblandad i en olycka. Vi rundar av med en homo-erotisk anekdot när vi, av misstag, blir 1:a ekipage i Pride-paraden med den bögiga Hummer H1:an. I detta avsnitt får ni dessutom info om vår nya Instagram-tävling där man kan vinna DePalma-kläder för 5.000 kr! Häng med!

 

Avsnitt 21. Fyllepodden.

 
 
 

Det blev en fyllepodd. Några snabba öl innan vi dök in i poddrummet gjorde detta, avsnitt 21, extra sladdligt. Krick inleder med en onyanserad och gapig utläggning om varör ett bilintresse är bättre än ett idrottsintresse. Ponkan är tveksam och försöker rädda upp den nattsvarta stämningen med en utläggning om de bästa bilfilmerna. Detta leder in Krick på att gå igenom de okända amerikanska biltillverkarna och presenterar de fem bilarna med de fränaste namnen. Och varför man inte ska återuppliva Gaylord från 1911. Sedan blir det lite usabilsnyheter från Cadillac, Ford och... eeh... Tupac Shakur. Slutligen hyllar vi Sveriges gladaste däckfirma - Roine Lindberg Gummi - det närmaste man kommer en svensk pilsnerfilm. Häng med!

 

Avsnitt 22. Det stora färgavsnittet.

 
 
 

Avsnitt 22 är här och vi kallar det för det stora färgavsnittet! Innan vi dyker ner i ämnet släpper Ponkan en diffus nyhet om Cuda och Krick berättar om dramatiken i Hockenheim där Stefan Ernryd vann på ett spektakulärt sett - i över 300 blås på tvären in i mål. Sedan presenterar Ponkan en rapport han hittat om hur färgvalet på bilen signalerar om vilken typ av människa du är. Väljer du exempelvis en röd bil så vill du ha lite mer krydda i livet. Som vanligt håller vi inte med. Vi fortsätter med en djupdykning i vårt nyfunna favoritmärke Gaylord som föddes ur en gang bang mellan en Rolls Royce, en Corvette, en Cheva 57:a och en Aston. Efter denna historielektion kommer en fortsättning på segmentet "saker från förr, vi vill ha tillbaka" och sedan rundar av med lite taxi-snack. Varför ska svenska taxibilar vara så hemska och varför försvann stryp-och-stick-plexi-skydden? Självklart har vi både svar och lösning. Häng med.

 

Avsnitt 23. när tv:n säger tut.

 
 
 

Avsnitt 23 blev det längsta hittills! Vi kunde helt enkelt inte sluta komma på anekdoter om bil-tv-serierna vi älskar och hatar. Det blev en lång resa ner i obskyra minnen och skvaller om varför Boyd avskydde Chip, konkurser, olyckor, stämningar, ond bråd död och annat skoj. Vi inleder med Trafikmagasinet och fortsätter genom Monster Garage, Pimp My Ride, American Hot Rod, Rides, Overhaulin', West Coast Customs, Trick My Tryck, Unique Whips, Fast N' Loud, Misfit Garage, Graveyard Carz och vår favorit - gubbprogrammet Chasing Classic Cars. Sedan blir det så klart lite suddiga analyser från andra program som Bitchin' Rides och Counting Cars. Och lugn, vi hoppar självklart över alla brittiska program. Häng med!

 

AVSNITT 24. En Bilmusik-lista från två nötter.

 
 
 

Avsnitt 24 är äntligen här! Den här gången är det dags för er att köpa nya hörlurar, höja volymen och sätta er riktigt bekvämt i favoritbilen. Det blir ett avsnitt i musikens tecken. Vi bjuder på en resa genom tid och rum där du bakom ratten får uppleva cruising längst kusten i LA, bergskörningi alperna och nattliga race genom Stockholm - allt ackompanjerat av vår amatörmässigt ihopknådade spellista. Du får se dig själv halsa Jack Daniels till Dance with the Devil, köra i tunnlar till New Dawn Fades och sakta glida fram till Runaway 67. Listan blir spretig och osammanhängande. Precis som vi. Håll till godo era jävlar. Nu kör vi!

 

Avsnitt 25. herrgårdsvagnar och hurricanes.

 
 
 

Avsnitt 25 blev lågmält och lugnt. Skoja bara. Det blev kaos som vanligt. Vi inleder med en hyllningshymn till herrgårdsvagnar. Dessa stora slagskepp, gärna med träsidor är ju i mångt och mycket de optimala bilarna. Ni kommer förstå varför. Eller så fattar ni ingenting. Vi fortsätter och pratar om hur nära vi är att köpa våra drömbilar. Efter en mardrömslik bilkö vill Ponkan se en ruskig olycka för att få valuta för all väntan men tristessen födde en tanke om olika editions han istället vill se. Vi glider sedan in på årets sporthändelse! Stefan Ernryd blev 2:a i EM i Prostock. Om vi är stolta? Ja. Detta leder oss in på universums bästa bilförsäkring. Eventuellt det bästa som hänt oss med tanke på all skit som ständigt drabbar oss. Krick presenterar genast sin oro då drömbilen troligen har slukats av den nu kända orkanen Irma. Ponkan får sedan två val efter att han mosat in sin 32:a Rod i en stolpe. Det blir ett händelserikt avsnitt. Häng med!

 

Avsnitt 26. Den optimala träffen.

 
 
 

Avsnitt 26 är här! Vi börjar med en Torino-nyhet och fortsätter med ett osedvanligt stökigt försäkringsärende från förr. Ponkan vill sedan presentera "framtidens bilträff" men landar i att plagiera Elmia och SEMA. Men ändå inte. Vi kommer till slut fram till en riktigt spännande setup, bland annat med en svart dörr där inträdet är 500 kr. Ämnet glider över i en Death Match mellan vår vän Mats och Ted Åström. Efter detta plattfall fortsätter Krick med att hylla Underdog bilar, dvs bilarna som aldrig slog försäljningsrekord eller fick de framgångsrika köparna. Hyllningen glider sedan över på favorit SUVen Lincoln Navigator. Efter detta inslag hoppar vi på bilarna som inte förtjänar att någon tittar på dem. Helt enkelt Underdogs som skall brinna i helvetet. Häng med!

 

AVSNITT 27. Släpp sargen, fegis.

 
 
 

Avsnitt 27 är redan här! Krick inleder likt Rainman med att introducera en minnesmetod där du efter detta avsnitt kommer kunna memorera portkoder och telefonnummer med hjälp av USA-bilar. Ni lyssnare kommer aldrig känna er smartare än så här. Trots detta mår Ponkan pyton. Nervositeten kring Cobra-köpet slår nya rekord och för att lugna nerverna så presenteras här en ytterst poetisk utsvävning om varför man ska förverkliga sina drömmar. Kort sagt - betrakta dig själv som hjälten i filmen om dig själv. Pang bom. Sen blir det hippie-flum. Ni kommer älska det. För att rädda avsnittet från mysbyx- och rökelse träsket rundar vi av med Kricks mycket konkreta USA-bils importskola. Det blir hardcore. Häng med!

 

AVSNITT 28. Cobra-resan.

 
 
 

Avsnitt 28 är här! Det blev ett klassiskt resereportage. Vi inleder på Bromma flygplats med fragmentariska klipp från resan upp till Umeå. Sedan blir det lite roadtrip upphugget med ett besök hos Ernryd där Ponkan kryper ner i bagageluckan på en Hellcat likt ett kidnappningsoffer. Sedan sitter vi hux flux i framsätet på en 69 Charger General Lee och minns tillbaka på den episka Cobra-resan ner till Sundsvall. Pang bom. Nu är det snart midnatt och vi ligger, helt slut i varsin soffa uppe på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Här spårar det ur rejält med reseminnen från San Francisco och tips om nya tv-serier. Sedan berättar Krick om när hans dotter mördade hela djurbeståndet på Fjärilshuset i Stockholm. Kaoset ligger i släkten. Häng med!

 

Avsnitt 29. A show about Nothing.

 
 
 

Hmm... avsnitt 29 blev ovanligt babbligt. Vi hoppar mellan ämnen likt två schizofrena-bokstavskombinations-tonåringar. Vi inleder med lite recap från veckan då vi besökte Nina och Steven Järudd och Moon-Håkan sedan blev det lite TV-tips från Ponkan varpå Krick återigen hackar sönder Speedway-rapporteringen, denna gång med färsk statistik. Sedan blir det snack om en ryckande däck-trend, AAR, Liberty Walk, Canada-bilar och annat luddigt. Pang bom, häng med!

 

Avsnitt 30. MOVE OVER.

 
 
 

Tur eller otur? Efter att vi lämnat Laxå fastnade vi på motorvägen då en långtradare valde att haverera någon kilometer framför oss. Resultatet blev strax över 1 timme podd i bilen. Avsnitt 30 inleds med snack om de fyra filmerna vi just slutfört följt av lite spännande USA-bilsnyheter och en genomgång av de tre stora biltillverkarnas gamla slogans - Built Tough, Grab Life by the Horns och Heartbeat of America. Här kommer vi istället på tre nya vassa och moderna alternativ. Sedan glider vi över på varför svenska mackar är så usla och vad det egentligen är med de amerikanska mackarna som gör de så bra. Vi blir dessutom avbruta två gånger av en galning i träskor. Det blir spännande. Häng med!

 

Avsnitt 31. Domedags-konvojen. 

 
 
 

Vad har egentligen en Pilot Car, Sweepers, Lead Car, Stagecoach, Watchtower, Hawkeye Renegade och Roadrunner gemensamt? Ponkan hade ingen aning men här i avsnitt 31 bjuder Krick på en djup lektion om den amerikanska president-konvojen. Snart har ni svar på var presidentens blod befinner sig eller vilken bil som pratar med Pentagon om domedagsväskan behöver aktiveras, hur mycket The Beasts dörrar väger eller hur konvojen sniffar upp eventuella biologiska, nukleära eller kemiska hot. Denna gång sitter vi i Cobran och poddar vilket leder oss in på ett samtal om Ponkans nyfunna lugn där bilens problem inte är hans. Och tur är väl det eftersom länk-armen i växellådan just gått sönder och rattnavet lossnade mitt under inspelningen. Namasté. Häng med.

 

AVSNITT 32. SEMA SHOW, DEL 1.

 
 
 

Avsnitt 32 är här! Vi inleder från London men hoppar raskt över till Las Vegas och SEMA Show! På tal om flygresor så inleder Krick med att berätta varför flygplatssäkerheten ser ut som den gör och varför Dan Cooper valde att hoppa ut ur ett reguljärflyg på väg från Seattle. Väl på mässan hittade vi vår favoritbil redan ute på parkeringen. En grön Bronco med en extrem detaljfinnish och framförallt ett retro-lackjobb. På tal om det så kommer vi så klart bjuda på några riktigt tydliga trender men den övergripande summeringen spar vi till nästa avsnitt. Sedan åkte vi till Shelby museet. Riktigt dåligt. Eller gubbigt är kanske rätt ord. Sedan körde vi fel och hamnade i Vegas mest slitna slum-område vilket ledde oss in på varför det finns diskreta omärkta ambulanser i Las Vegas. Det blir spretigt som vanligt. Häng med!

 

AVSNITT 33. SEMA SHOW, DEL 2.

 
 
 

Avsnitt 33 är här! Det blev ett vackert avsnitt som spelades in på taket på Wynn's garage med utsikt över The Strip. Vi inleder med en total-recension över SEMA Show där vi belyser allt från lokalen till besökarna och montrarna. Överraskande nog tyckte vi olika på alla punkter. Sedan avslöjar vi hemligheten vi burit på sedan vi startade podden - vårt nya bilprojekt som ska bli Larger than Life. Vi går igenom allt men ni hittar även mer information på woodlandkit.com. Därefter berättar vi det vi svor att aldrig berätta för våra fruar. Hände en grej på hotellet som ledde till ett storbråk mellan Krick och Westgate Resort. Efter denna urladdning blir Ponkan filosofisk och läser upp en hymn till USA's revolterande dotter - Las Vegas. Häng med!

 

Avsnitt 34. Cruising och klanteri.

 
 
 

Efter flera veckor på vift kröp vi åter in på DPLA:s kontor och vår älskade podd-grotta. Avsnitt 34 inleds med en uppdatering gällande vår konflikt med Westgate. Efter detta bjuder Krick på ett raggarminne när hela kvarteret förvandlades till en folkpark på dekis innan polisens insatsstyrka rensade upp. Vi fortsätter med att presentera ett helt nytt begrepp. Vi behövde helt enkelt ett nytt ord för att beskriva den typ av cruising vi ägnar oss åt. Därefter gör Ponkan en analys på varför olika länders bilar speglar dess befolkning, t ex varför franska bilar - precis som fransmän är på tok för omständiga. Vi rundar av med en helt ny tävling där Krick berättar om ännu en incident som han helst skulle vilja ha ogjord, men detta öppnar dörren till er lyssnare att bjuda på era värsta historier! Vinnaren får ett presentkort på DePalma på 3.000 kr! Häng med!

 

AVSNITT 35. Pro Touring, förnuft och känsla.

 
 
 

Avsnitt 35 är här! Med SEMA Show färskt i minnet fick vi precis ett mail med en förfrågan om vi ville göra en djupdykning i våra tankar kring Pro Touring trenden. Med iver tog vi detta till oss och bjuder härmed på lite historik, hur allt startade men också våra personliga reflektioner. Ponkan har en tydlig bild av varför han gillar det och Krick bjuder på Pro Tourings vara eller icke vara genom en paralell till Jane Austens 1800-tals roman "Förnuft och känsla". Sedan blir det en rykande nyhet med info om nya Ford Bronco. Och Bilsport & Mc tävlingen där vi skall utse "Årets klant" fortsätter. Håll ut och häng med!

 

Avsnitt 36. Besegra Hundcoachen!

 
 
 

Avsnitt 36 är här! Denna kväll är det dags för DPLA:s årliga julbord, vilket Krick förberett sig minutiöst inför. Han är kort sagt svimfärdig efter ett dygns fastande. Dock piggnar han snabbt till eftersom det upptäktes att USA-Bilspodden gick upp som 1:a i Fordonskategorin på iTunes vilket sedan oblygt diskuterades. Nu skall bara Hundcoachen besegras i Spel och Hobby-kategorin, vilket ni lyssnare ska hjälpa till med! Om det lyckas kommer det bjudas på en ordentlig fest- och fyllepodd. Detta leder in samtalet på två otrevliga fylleminnen. Näst på tur presenterar Ponkan lite nya förslag på klassiska TV-program som behöver göras om till USA-bils program. Till exempel Let's Race där Gunilla Persson får köra Top Fuel. Krick kontrar med en egen ide. Dock usel. Sedan blir det en recension av Hollywood Car Museum i Las Vegas. Kanske världens sämsta och bästa bilmuseum. Ponkan rundar av podden med en historielektion om Motordome - lobbyverksamheten som skulle få USA att älska bilar. Det blir ett fullpackat avsnitt. Häng med!

 

AVSNITT 37. Sluta titta på TV4 nu! 

 
 
 

Avsnitt 37 är här! Detta är ju sannerligen ingen mat-podd men trots detta inleder Krick med en analys på vad han älskar och avskyr med julbord, sedan bjuds på en historia där Krick matkollapsade, naken i en Lincoln Navigator. Därefter får ni följa med på en container-tömmning där äntligen Torinon, för första gången sedan 1974, fick uppleva noll grader och regn. Krick hade genuint dåligt samvete för vad bilen skulle tycka om detta gråa DDR-land. Sedan blev det lite lyxmeck med Cobran och garagestädning där det även avslöjades hur man blir av med allt bråte och skit ur garaget, mer eller mindre kostnadsfritt och helt utan arbetsinsats. Efter detta presenterar Ponkan sex saker han hatar med USA-bils hobbyn. Det blir allt från sura förståsigpåare till den nyckfulla svenska sommaren. Igenkänning garanteras. Slutligen presenterar vi vinnaren i Bilsport & Mc's tävling "Årets klant!". Det blir en minnesvärd historia som innehåller både husvagnar och tegelväggar. Detta avsnitt gjorde oss andfådda. Häng med!